HU EN ES

RitMusa Zenekar

A RitMusa Zenekar muzsikája az autentikus cigányzene és a magyar népzene egyedi alkotói elképzeléssel. Hangzásuk jellegzetessége a népi hangszerek megszólaltatása a megszokottól eltérő hangszerelésben.

Koncertjeiken a közönséget magával ragadó dinamikával és lendülettel muzsikálnak együtt a Musa testvérek és szívükhöz közel álló barátaik. 

A zenekarban az egymás iránti őszinteség, tisztelet, szeretet, megbecsülés nagyon fontos szerepet játszik. Tagjai nem csak a színpadon, hanem a magánéletben is szoros közösséget alkotnak.

Szandi, Josy és Krisztián autodidakta módon tanultak énekelni, gitározni szüleiktől és nagyszüleiktől. Tanáraik támogatásával már gyermekkorukban autentikus cigányzenét vittek színpadra, melyeket nagy szeretettel adtak elő különböző versenyeken, rendezvényeken és egyéb felkéréseken. Idővel a zenekarhoz a testvérek mellé csatlakozott Szatmári Dolóresz „Dolly”, Kazsóki-Mészöly János, Vajda Gergely és Homoki Dénes. A zenekari tagok mindegyike rendelkezik néptáncos múlttal, közülük van aki a mai napig is aktívan táncol, illetve tanít is. Számukra innen ered a népzene szeretete, ezért is elkötelezettek az archív felvételek feldolgozásában. A tagok összetételéből adódóan a zenekar folyamatosan színesíti a palettáját, hiszen van a zenészek között cigány, rác, kárpátaljai, és bukovinai származású is.A formáció 2018 óta az Ercsiben működő Amaro Jilo Néptáncegyüttes állandó zenekara, akiket autentikus cigányzenével kísér városi rendezvényeken, országos néptáncversenyeken, környező települések rendezvényein. A táncegyüttessel való közös munka eredménye, a Paczolay Irma által gyűjtött ercsi cigány népdalok feldolgozása.

2021. márciusában jelent meg első albumuk „Szívünk Ritmusa” címmel a Gryllus kiadó által.

A RitMusa Zenekar tagjai:

Musa József „Josy”- ének, tambura, gitár, nagybőgő

Musa Krisztián- ének, gitár, cajon

Vajda Gergely- ének, gitár, tambura, kanál

Homoki Dénes- harmonika

Kazóski-Mészöly János- szájbőgő, kanna

Musa Szandra- ének

Szatmári Dolóresz „Dolly”- ének


 

A RitMusa Zenekar vezetője:

Musa József „Josy”

+36/70 416 2231

ritmusazenekar@gmail.hu

www.ritmusa.hu

« vissza a főoldalra

Közlemény, biztonsági intézkedések

A fesztivál az érvényes jogszabályok értelmében 
védettségi igazolvány nélkül látogatható! 

Jegyvásárlás

Jegyeket kizárólag az alábbi programokra kell váltani, a többi program, amelyet itt nem tüntetünk fel, ingyenes.

augusztus 13. Nyitóceremónia: Mestermunka - Forrás Néptáncegyüttes Független Színház  - belépőjegy: 1.500 Ft
augusztus 14. Táncpanoráma I. Muharay Elemér Népművészeti Szövetség 30 éves jubileumi gálaműsora - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 15. Táncpanroáma II. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület gálaműsora  - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 16. Csík Zenekar - elővételben: 2 000 Ft, a helyszínen: 3 500 Ft
augusztus 16. Cimbaliband - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 17. Ásó, kapa, nagyharang Mennyegző a Kárpát-medencében 6 hazai néptáncegyüttes közreműködésével - Kápolnásnyék Csajághy Laura Szabadtéri Színpad - belépőjegy: 2.000 Ft
augusztus 18. Ferenczi György és a Racka Jam, Romengo -  ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 19. Palya Bea - elővételben: 2 000 Ft, a helyszínen: 3 500 Ft
augusztus 19. Alex Torres - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 21. Zárócremónia: Urban Verbunk , RitMusa Zenekar - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges

Jegyek válthatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában július 23-tól, kedd-péntekig 14 óra és 18 óra között. (Százhalombatta, Szent István tér 5.) valamint az Ásó, kapa, nagyharang című előadásra Kápolnásnyéken.

A fesztivál támogatói