HU EN ES

Summerfestről

Hidat verni
A tovarohanó folyók
A mély völgyek felett
A meredek partok között
Hogy egymást elérhessük!

Hidat verni
Emberi indulatok
Szakadékok fölött
Az emberszívek között
Hogy békében élhessünk!
 

(Hídépítők dala a XVII. századból)

A fenti gondolatok a Summerfest 1997. évi Nyitóceremóniáján hangoztak el. A "híd" immár visszavonhatatlanul és végérvényesen a fesztivál és egy kicsit Százhalombatta jelképe lett. Az elmúlt években a "híd" patinásabbá vált. Szerencsére 2019-ben sem maradt kihasználatlanul: közel 900 külföldi tanulta meg Százhalombatta nevét, és kelt útra, hogy augusztus 12-én átsétáljon a "hídon", birtokba vegye, megismerje városunkat, az itt élő embereket, Magyarországot.

"A fesztivál jelkép lett: a barátság a béke, és a humán értékrend jelképe."

Városlakók a fesztiválért

A CIOFF fesztiválok történetében először a Summerfesten fogadták el, hogy az ideérkező vendégek családoknál legyenek elszállásolva. Ennek köszönhetően az itteni emberek teljes egészében magukénak érzik a fesztivált. Nélkülük nem láthatnánk vendégül minden évben közel 900 szereplőt.

A fesztivál eredeti célját (külföldi csoportok felvonultatása) már az első évben túlnőtte. Az érkező együttesek (köszönet a vendéglátó családoknak) nem külföldi táncosok, hanem százhalombattai lakosok is; a vendéglátó családok pedig a fesztivál szervezői is egyben. Az évek folyamán egyre közelebb hozta egymáshoz az embereket ez a rendezvény. A város, mint egy nagycsalád, együtt kel fel reggelente és mindenki egyszerre megy el lefeküdni. És természetesen ez a barátság, ami a vendéglátók közt kötődik, nyugodt, barátságos hangulatot kölcsönöz városunknak, nemcsak erre a néhány, felejthetetlen napra.

Egy felejthetetlen élményben akarnak részesülni
A Nyitóceremónián minden, a Summerfestre érkező együttessel találkozhat az érdeklődő. Az együttesek bemutatják pár szóban önmagukat, és egy műsorszámot előadnak a repertoárjaikból, kedvcsinálóként. A műsort egy közös tánc, valamint tűzijáték zárja.

Más kultúrákkal szeretnének megismerkedni
A fesztivál közben rengeteg alkalom nyílik új barátok szerzésére. Az általunk szervezett programok nagy részében a néző és az előadó nincs elkülönítve, együtt ülnek és táncolnak a Népek Bálján, a Fesztiválklubban, a Fesztiválhajón, valamint a Táncpanoráma műsorok utáni táncházakban.

A számunkra idegen kultúrák megismerését a Ki játszik ilyet program segíti, melyben a fiatalkorúak (és az idősebbek is) gyermekjátékokat tanulhatnak külföldi vendégeinktől.
Ezek a rendezvényeink ingyenesek.

Önfeledt ünneplésre vágynak
A Nyitó-, és Záróceremónia a százhalombattai a Szent István téren kerül megrendezésre, a külön ez alkalomból épített nézőtér több, mint 2000 személy fogadására alkalmas. A Nyitóceremónia végén tűzijátékkal ünnepeljük a fesztivál kezdetét, míg a Záróceremónián minden táncos és néző gyertyával a kezében, táncolva búcsúzik a fesztiváltól.

A fesztiválon minden nap tegnap kezdődött és holnapig tart. A csoportok és az érdeklődők számára hoztuk létre a Fesztiválklubot, mely kellemes szórakozást nyújt minden bulizni vágyónak.

Még nem ismerik Százhalombattát
A fesztivál közben az együttesek Százhalombatta több pontján is megfordulnak, a felső lakóteleptől kezdve, az Ófalun át, egészen a Régészeti Parkig. Természetesen a városban több program közül is választhat, hiszen a fesztivált egy 10 napos rendezvénysorozat is végigkíséri.

Szeretnének kikapcsolódni
Ha önt nem is annyira a folklór érdekli, de szeretne egyet kirándulni, vagy csak leülne egy kicsit pihenni, akkor is jó helyen jár. A Duna-part csendjét, vagy a Régészeti park misztikumát biztosan megfelelőnek fogja találni. És ha mégis szórakozásra vágyik, menjen a Szent István térre, várja önt a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál!

A Summerfest és a CIOFF

A CIOFF (Nemzetközi Folklórfesztivál-szervezők Világszövetsége, UNESCO B) magyarországi szervezete 1970-ben alakult. Fő célja a hazai együttesek és fesztiválok nemzetközi kapcsolatait szabályozó és a működést javító új rendszer kidolgozása volt. Az iroda megalakulását követően végig figyelemmel követte a Summerfest Nemzetközi Néptáncfesztivált. Ennek köszönhetően rendezvényünk 1998-ban elnyerte a CIOFF minősítést, melyet mindmáig meg is őrzött.

« vissza a főoldalra

Jegyvásárlás

Jegyek kaphatók a Barátság Kulturális Központban

Jegyeket kizárólag az alábbi programokra kell váltani, a többi program, amelyet itt nem tüntetünk fel, ingyenes.

Bérlet: ELŐVÉTELBEN 15.000 Ft július 15 -ig vásárolható meg.
Július 16-tól a bérlet 20.000 Ft. 

Napijegy elővételben: 3500 Ft az előadás napján 5.000 Ft. 
A bérletek és jegyek a BKK pénztárában vásárolhatók meg a pénztár nyitvatartási idejében! Július 25-től a pénztár minden nap nyitva tart.

2024.augusztus 13. 19.00.
Gózon Gyula Színház: Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya – komédia című előadás 
A Déryné program előadása.
helyszín: BKK színházterem 
jegyek: 200 Ft

2024.augusztus 14. 19.00.
Rátonyi Róbert Színház : CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ – élő zenekaros nagyoperett
helyszín: BKK színházterem 
elővételben: 3.500 Ft az előadás napján 5.000 Ft

2024. augusztus 16. 19.00
Forrás Néptáncegyüttes Független Színház és a Felhőjárók Társulat előadása: Ég és föld között című előadás 
helyszín: BKK színházterem 
elővételben: 3.500 Ft az előadás napján 5.000 Ft

2024. augusztus 17. 19.00
A 100 tagú cigányzenekar CSAK ITT CSAK MOST koncertje
helyszín: BKK színházterem 
elővételben: 3.500 Ft az előadás napján 5.000 Ft

2024. augusztus 18. 19.00
Fitos Dezső Társulat: Tántorgók című előadás 
helyszín: BKK színházterem 
elővételben: 3.500 Ft az előadás napján 5.000 Ft

2024. augusztus 19. 19.00
Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület: Doja, a cigánytündér című előadás
A Déryné program előadása.
helyszín: BKK színházterem 
jegyek: 200 Ft

2024. augusztus 20. 19.00 
XXXI. SUMMERFEST Nemzetközi Néptáncgála a fesztiválon részt vevő külföldi együttesek részvételével 
Az előadás ingyenes, de helyre szóló regisztrációs jegy váltáshoz kötött!

2024. augusztus 21. 19.00
Duna Művészegyüttes Apák és fiak című előadás
helyszín: BKK színházterem 
elővételben: 3.500 Ft az előadás napján 5.000 Ft


Fesztiválklub
augusztus 16: DJ Willcox WHITE PARTY 
augusztus 17: Dj Bredák dancing Queen retro party 
augusztus 18: DJ Szecsei JELMEZBÁL 
augusztus 19: DJ Bredák SUMMER NIGHT PUCC PARTY 
minden éjjel nemzetközi táncház a Folk Kocsmában!

Fesztiválklub belépőjegy: Az adott estére megjelölt tematikus estnek megfelelő öltözetben 1500 Ft, a megjelölt öltözet nélkül: 2500 Ft belépők a kapuban válthatók.
Jegyek válthatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában július 25-től, kedd-péntekig 14 óra és 18 óra között. (Százhalombatta, Szent István tér 5.)
 

« vissza a főoldalra

A fesztivál támogatói