SUMMERFESTRŐL

Hidat verni
A tovarohanó folyók
A mély völgyek felett
A meredek partok között
Hogy egymást elérhessük!

Hidat verni
Emberi indulatok
Szakadékok fölött
Az emberszívek között
Hogy békében élhessünk!

(Hídépítők dala a XVII. századból)

A fenti gondolatok a Summerfest 1997. évi Nyitóceremóniáján hangoztak el. A "híd" immár visszavonhatatlanul és végérvényesen a fesztivál és egy kicsit Százhalombatta jelképe lett. Az elmúlt években a "híd" patinásabbá vált. Szerencsére 2003-ban sem maradt kihasználatlanul: közel 900 külföldi tanulta meg Százhalombatta nevét, és kelt útra, hogy augusztus 12-én átsétáljon a "hídon", birtokba vegye, megismerje városunkat, az itt élő embereket, Magyarországot.

"A fesztivál jelkép lett: a barátság a béke, és a humán értékrend jelképe."

Városlakók a fesztiválért

A CIOFF fesztiválok történetében először a Summerfesten fogadták el, hogy az ideérkező vendégek családoknál legyenek elszállásolva. Ennek köszönhetően az itteni emberek teljes egészében magukénak érzik a fesztivált. Nélkülük nem láthatnánk vendégül minden évben közel 900 szereplőt.

A fesztivál eredeti célját, (külföldi csoportok felvonultatása) már az első évben túlnőtte. Az érkező együttesek (köszönet a vendéglátó családoknak) nem külföldi táncosok, hanem Százhalombattai lakosok is. A vendéglátó családok pedig a fesztivál szervezői is egyben. Az évek folyamán egyre közelebb hozta egymáshoz az embereket ez a rendezvény. A város, mint egy nagycsalád, együtt kel fel reggelente, és mindenki egyszerre megy el lefeküdni. És természetesen ez a barátság, ami a vendéglátók közt kötődik, nyugodt, barátságos hangulatot kölcsönöz városunknak, nemcsak erre a néhány, felejthetetlen napra.

 

 

Egy felejthetetlen élményben akarnak részesülni
A Nyitóceremónián minden, a Summerfestre érkező együttessel találkozhat az érdeklődő. Az együttesek bemutatják pár szóban önmagukat, és egy műsorszámot előadnak a repertoárjaikból, kedvcsinálóként. A műsort egy közös tánc, valamint tűzijáték zárja.

Más kultúrákkal szeretnének megismerkedni
A fesztivál közben rengeteg alkalom nyílik új barátok szerzésére. Az általunk szervezett programok nagy részében a néző és az előadó nincs elkülönítve, együtt ülnek, és táncolnak a Népek Bálján, a Fesztiválklubban, a Fesztiválhajón, valamint a Táncpanoráma műsorok utáni táncházakban.

Hogy jobban megismerhessék az érkező kultúrákat a Ki játszik ilyet program, melyben a fiatalkorúak (és az idősebbek is) gyermekjátékokat tanulhatnak.
Ezek a rendezvényeink ingyenesek.

Önfeledt ünneplésre vágynak
A Nyitó-, és Záróceremóniát a százhalombattai a Szent István téren. A nézőtér több mint 2000 személy fogadására alkalmas. A Záróceremónián minden táncos és néző gyertyával a kezében, táncolva búcsúzik a fesztiváltól.

A fesztiválon minden nap tegnap kezdődött, és holnapig tart. A csoportok, és az érdeklődők számára hoztuk létre a Fesztiválklubot, mely kellemes szórakozást nyújt minden bulizni vágyónak.

Még nem ismerik Százhalombattát
A fesztivál közben az együttesek Százhalombatta több pontján is megfordulnak, a felső lakóteleptől kezdve, az Ófalun át, egészen a Régészeti Parkig. Természetesen a városban több program közül is választhat, hiszen a fesztivált egy 10 napos rendezvénysorozat is végigkíséri.

Szeretnének kikapcsolódni
Ha önt nem is annyira a folklór érdekli, de szeretne egyet kirándulni, vagy csak leülne egy kicsit pihenni, akkor is jó helyen jár. A Duna-part csendjét, vagy a Régészeti park misztikumát biztosan megfelelőnek fogja találni. És ha mégis szórakozásra vágyik, menjen a Szent István térre, várja önt a Summerfest Nemzetközi Néptáncfesztivál!

A Summerfest és a CIOFF

A CIOFF (Nemzetközi Folklórfesztivál-szervezők Világszövetsége, UNESCO B) magyarországi szervezete 1970-ben alakult. Fő célja a hazai együttesek és fesztiválok nemzetközi kapcsolatait szabályozó és a működést javító új rendszer kidolgozása volt. Az iroda megalakulását követően végig figyelemmel követte a Summerfest Nemzetközi Néptáncfesztivált. Ennek köszönhetően rendezvényünk 1998-ban elnyerte a CIOFF minősítést, melyet mindmáig meg is őrzött.

Virtuális Séta

A fesztivál támogatói
A fesztivál mecénása
A fesztivál szervezője
A fesztivál kiemelt támogatóiBethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
A fesztivál főtámogatói
A fesztivál gyémánt fokozatú támogatói
 
A fesztivál arany fokozatú támogatói
A fesztivál ezüst fokozatú támogatói

 
A fesztivál támogatói

A fesztivál médiatámogatói