HU EN ES

Szegedi Kortárs Balett

A Szegedi Kortárs Balett 1993-ban alakult Juronics Tamás és Pataki András vezetésével, amelynek elődje 1987-ben Szegedi Balett néven jött létre az Angliából hazatérő koreográfus, Imre Zoltán igazgatásával. A társulat arculatát a modern tánctechnikák és táncszínházi törekvések határozzák meg, nagy súlyt fektetnek a repertoár változatosságára. A Szegedi Kortárs Balett mára nem csupán hazánk egyik vezető kortárs táncegyüttese, de világszerte is elismerést, hírnevet szerzett társulat. Sajátos, egyedi stílusát az akrobatikus kortárs tánc mozdulatvilága, a táncszínházi elemek, a látvány elegye jellemzi, mindez magas technikai és művészi színvonalon előadva. 

A Szegedi Kortárs Balett hazai és nemzetközi sikerszériája a kilencvenes évektől napjainkig rendületlenül folytatódik. A mozdulatok kidolgozottsága mellett a táncművek drámai erejének, gondolati mélységének, táncszínházi kifejezési eszköztárának finomsága, témáiknak változatossága, gazdagodása jellemzi produkcióikat. Megalakulásuk óta kiemelten fontos célnak tartják a nemzetközi jelenlétet.  Az elmúlt 34 éve alatt a társulat körbeutazta Európát, és több más kontinensen járt. 27 országban, eddig 139 előadást játszott. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak.  A Szegedi Kortárs Balettet és a Nemzeti Táncszínházat - annak megnyitása óta- szoros kapcsolat fűzi össze. Budapesti premierjeit a társulat az elmúlt 20 évben javarészt a magyar táncélet fellegvárában tartja, amely arra hivatott, hogy az ország legjelentősebb táncjátékait befogadja, bemutassa.

 

Az együttes tagjai:

Igazgató: Pataki András
Művészeti vezető: Juronics Tamás
Művészeti titkár: Nyitrai Tímea
PR menedzser: Gáti Katalin Teodóra
Műszaki koordinátor, ügyelő: Ilyés Róbert
Öltöztető: Csányi Ágnes
Táncművészek: Bocsi Petra, Heim Boglárka, Hudacsek Hanna, Kiss Réka, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni, Nier Janka, Nyeste Adrienn, Diletta Ranuzzi, Szigyártó Szandra, Marie Vilette, Adam Bobák, Graziano Bongiovanni, Kiss Róbert, Francesco Totaro, Vincze Lotár

« vissza a főoldalra

Jegyvásárlás

Jegyek kaphatók 2022.07.19-től a Barátság Kulturális Központban

Jegyeket kizárólag az alábbi programokra kell váltani, a többi program, amelyet itt nem tüntetünk fel, ingyenes.

augusztus 14.
KOLOZSVÁRI PIACTÉREN - MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES
elővételben: 500 Ft a napján 1500 Ft

augusztus 15.
TAVEN BAXTALE! - FITOS DEZSŐ TÁRSULAT
elővételben: 500 Ft a napján 1500 Ft

augusztus 16.
FORRÁS NÉPTÁNCEGYÜTTES FÜGGETLEN SZÍNHÁZ ÉS 300 TÁNCOS:
MENYEGZŐ – ÁSÓ, KAPA, NAGYHARANG
elővételben: 1000 Ft a napján 2000 Ft

augusztus 17.
SZERELMÜNK KALOTASZEG - DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES
elővételben: 500 Ft a napján 1500 Ft

augusztus 18.
RÓZSA STORY - URBAN VERBUNK
elővételben: 1 000 Ft a napján 2 000 Ft

augusztus 19.
CARMINA BURANA - SZEGEDI KORTÁRS BALETT
elővételben: 500 Ft a napján 1 500 Ft

Jegyek válthatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában július 19-től, kedd-péntekig 14 óra és 18 óra között. (Százhalombatta, Szent István tér 5.)
 

« vissza a főoldalra

A fesztivál támogatói