HU EN ES

Aurora FolkGlamour

Németh Hajnal Aurora az Aurora FolkGlamour márkájában újra tervezi a régi magyar népművészetet és a viseleteket, felhasználja az eredeti antik darabokat, amik sérültek, roncsolódtak és próbálja beilleszteni őket a mai korba.

A ruháival és az ékszereivel elnyerte a Hungarikum díjat egymást követő 4 évben. 
A népviseletek és kiegészítőik szerelmeseként, missziója, hogy mindenki számára újra hordhatóvá tervezze őket. Az elmúlt években leginkább a színpadi megjelenésekhez készültek a műhelyeében fellépő egyedi, extravagáns, de mégis népi ruhák és ékszerek. Később egyszerűbb, de különleges ruhák és ékszerek is születtek, melyek ünnepi, akár hétköznapi formában is hordhatóak. 
A Mesés divatbemutató előadásaikon az autentikus népviseletek és hímzés minták, illetve az ezekből inspirálódott ruhák és ékszerek kerülnek bemutatásra. Az előadás a történetek rövid elmeséléséből, mozgásból, táncból, a ruhák és ékszerek közös összművészetéből áll. Úgy hívja az előadást, hogy „Komplex Magyar Élmény”: mert megjelenik a magyar népmese, ballada, legenda, opera, a néptánc elemei, a népdal eredeti és újra feldolgozott formában, a népviseletek és hímzés minták, tehát a népművészet is minden formában. 
Szeretné megőrizni a múltunk értékes darabjait, miközben átformálja őket a mai világ számára is érthető, hordható, befogadható alakba. Folyamatosan kutatja, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, miközben keveri őket a mai világ legmodernebb technológiáival, úgy, hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de ő is hozzátegye a saját kézjegyemet.

Németh Hajnal Aurora
Aurora FolkGlamour 
 

« vissza a főoldalra

Közlemény, biztonsági intézkedések

A fesztivál az érvényes jogszabályok értelmében 
védettségi igazolvány nélkül látogatható! 

Jegyvásárlás

Jegyeket kizárólag az alábbi programokra kell váltani, a többi program, amelyet itt nem tüntetünk fel, ingyenes.

augusztus 13. Nyitóceremónia: Mestermunka - Forrás Néptáncegyüttes Független Színház  - belépőjegy: 1.500 Ft
augusztus 14. Táncpanoráma I. Muharay Elemér Népművészeti Szövetség 30 éves jubileumi gálaműsora - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 15. Táncpanroáma II. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület gálaműsora  - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 16. Csík Zenekar - elővételben: 2 000 Ft, a helyszínen: 3 500 Ft
augusztus 16. Cimbaliband - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 17. Ásó, kapa, nagyharang Mennyegző a Kárpát-medencében 6 hazai néptáncegyüttes közreműködésével - Kápolnásnyék Csajághy Laura Szabadtéri Színpad - belépőjegy: 2.000 Ft
augusztus 18. Ferenczi György és a Racka Jam, Romengo -  ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 19. Palya Bea - elővételben: 2 000 Ft, a helyszínen: 3 500 Ft
augusztus 19. Alex Torres - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges
augusztus 21. Zárócremónia: Urban Verbunk , RitMusa Zenekar - ingyenes megtekinthető, regisztráció szükséges

Jegyek válthatók a Barátság Kulturális Központ jegypénztárában július 23-tól, kedd-péntekig 14 óra és 18 óra között. (Százhalombatta, Szent István tér 5.) valamint az Ásó, kapa, nagyharang című előadásra Kápolnásnyéken.

A fesztivál támogatói