PROGRAMOK – RÉGIEK, MEGSZOKOTTAK, AMELYEKET SZERETÜNK

"Ki játszik ilyet?"
augusztus 16-17-18-19. 16:00-tól
helyszín: fesztiválsátor

Idén a gyerekeké a főszerep!

Szeretne gyermekével néhány kellemes délutánt eltölteni? Szeretné megismerni különböző országok játékhagyományait? Szeretne játszani a fesztiválon résztvevő külföldiekkel? Ha igen, akkor feltétlenül jöjjön el, és hozza el gyermekét a nemzetközi játszóházba, a Fesztiválsátorba, augusztus 16-19 között 16 órától. Mesével, bábszínházi előadásokkal, kézműves programokkal és a külföldi táncosok várják az ovisokat és szüleiket.

Hívogató, zenés, táncos felvonulás 700 táncos közreműködésével
 

Ebben az évben is, az együttesek, a fesztiválzászló felvonása után – amelyre a Rendezvényközpont parkolójában kerül sor – a Damjanich úton zenés, táncos felvonulást tartanak, amely során az út két oldaláról lehet megnézni ezt a pompázatos eseményt. Ez az első találkozás Százhalombatta és a nagyvilág között.

Summerfest Sokadalom
augusztus 15-21. minden nap, este 22:00-ig
a Rendezvényközpont parkolójában

Népművészeti kirakodóvásár, Fesztiválsátor. Mindez egy helyen, egy héten keresztül. Gondoljon nyáron a télre: karácsonyi ajándékait már most vegye meg a kirakodóvásárban. Ennél szebb népművészeti tárgyakat sehol nem találhat majd. Ha kíváncsi a hagyományos magyar konyha ételeire, ha szeretné látni, hogy nyújtják a rétest, ha még soha sem kóstolt kemencében sült, sparhelten, vasfazékban főtt ételt, akkor itt az ideje, hogy megtegye. Jöjjön el a Summerfest sokadalomba, ahol hamisítatlan magyar ételek és borok várják!

Nyitóceremónia – augusztus 14. 19:00

Záróceremónia – augusztus 21. 19:00

helyszín: Szent István tér

Szeretné két és fél óra alatt körbeutazni a Földet, találkozni több ezer éves hagyományokkal? Szeretné egy este valamennyi együttes műsorát megtekinteni? Ne maradjon le a nyár legnagyobb kulturális eseményéről! Jöjjön el a Nyitó- és a Záróceremóniára! A program garantált, hiszen eső esetén terveink szerint a nyitóceremónia augusztus 15-én lesz megtartva. Figyelemmel a tervezési szakaszra, kérjük a nagyközönséget, hogy erről a Fesztiválközpontban pontosítás miatt érdeklődjön. Ne feledje el, a záróceremóniára gyertyát is kell hoznia!

 

Népek Bálja
augusztus 15. 20:00
helyszín: Fesztiválsátor

Ha nem csak nézni szereti a táncokat, hanem szívesen táncolna külföldi vendégeinkkel, akkor itt megteheti! Ezen az estén tíz ország táncait tanulhatja meg a Fesztiválsátorban: Amerikai Egyesült Államok, Bolívia, Beyarmuduból érkező csoport, Franciaország, Észtország, Kirgizisztán, Mexikó, Panama, Tahiti, Magyarország

Táncpanoráma
augusztus 16-19. 19:00
helyszín: Barátság Kulturális Központ színháztermében

Varázslatos utazásokon vehet részt esténként, amelyeken négy-négy ország együttesei mutatják be hosszabb műsorukat. Fantasztikus népviseleteket, egzotikus táncokat láthatnak, vérpezsdítő zenét hallhatnak. Jöjjön el augusztus 16-19. között, amikor 19 órától a Táncpanorámák műsorát élvezheti.

belépőjegy elővételben: 1 000 Ft, helyszínen: 1 500 Ft

 

A fesztivál támogatói
A fesztivál mecénása
A fesztivál szervezője
A fesztivál kiemelt támogatóiBethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
A fesztivál főtámogatói
A fesztivál gyémánt fokozatú támogatói
 
A fesztivál arany fokozatú támogatói
A fesztivál ezüst fokozatú támogatói

 
A fesztivál támogatói

A fesztivál médiatámogatói